2805
Cécile Aubry: Belle és Sébastien
Gősy Gáborné ajánlata

cecile-aubry-belle-es-sebastienA történet egy árva kisfiú és egy bernáthegyi kutya barátságáról szól a francia Alpokban. A kis Sébastien egy fagyos, zord éjszakán születik meg egy menedékház közelében. Édesanyja belehal a szülésbe, a kisfiúra két határőr talál rá, és a falu orvosának segítségével megmentik az újszülött életét. Césartól, az öreg vadásztól a Sébastien nevet kapja, mert Saint-Sébastien (Szent Sebestyén) napján találnak rá. A vadász befogadja a családjába, és unokái, Angelina és Jean segítségével neveli a fiút.

Sébastien a történet idején 6 éves, éppúgy, mint az a bernáthegyi kutya, amely a kisfiúval egy napon született. Sébastien szeretetet csak a családjától kap, a falubeliek nem fogadják be. A kutyának ugyancsak mostoha a sorsa. A gazdái továbbadják, ketrecben tartják, végül, mihelyt lehetséges, elszökik a havasokba.

Sébastien is a hegyekben kóborolva érzi igazán boldognak magát, így előbb-utóbb összetalálkoznak Belle-lel, és jó barátok lesznek. A szép és okos kutya élete többször is veszélyben forog, mert a falubeliek el akarják pusztítani a „bestiát”. A barátoknak a falubeliek irigységével, rosszindulatával, az orvos házvezetőnőjének intrikáival kell szembenézniük. Sébastien csak a családjára és Guillaume doktorra számíthat, a falubeliek „veszélyes vadállatnak” tartják a hatalmas kutyát.

Mi kell ahhoz, hogy mindkettőjüket elfogadják a faluban? Az életmentő kutya és Sébastien sok kalandon megy keresztül, mire sorsuk rendeződik. Ajánlom ezt az izgalmas, érdekes ifjúsági regényt gyerekeknek 10 éves kortól, valamint olyan felnőtteknek, akik szeretik az állatokról szóló történeteket.


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.10.31