1524
Filmzene: Hans Zimmer - The Classics
Ősze Mária ajánlata

hans-zimmer-the-classicsNapjaink egyik leghíresebb filmzenéket komponáló zeneszerzője a német Hans Zimmer, akinek nevéhez olyan emblematikus filmek zenéi fűződnek, mint az Esőember, a Gladiátor, a Miss Daisy sofőrje, az Eredet, a Csillagok között, Az őrület határán, A Karib-tenger kalózai vagy épp Christopher Nolan Batman-trilógiája. Számos alkalommal jelölték Oscar-díjra, amelyet 1995-ben Az oroszlánkirály zenéjéért meg is kapott a Legjobb filmzene kategóriában.

A The Classics című CD Hans Zimmer leghíresebb filmzenéiből nyújt válogatást. Különlegessége az albumnak, hogy az eredeti filmzenéket a komoly- és a könnyűzene legnagyobb sztárjai dolgozták fel és át, valamint olyan nagyszerű előadók interpretálják ezeket a számokat, mint például a híres kínai zongorista Lang Lang vagy a nagyszerű orosz hegedűművész Maxim Vengerov, a kiváló brit énekesnő Leona Lewis, a horvát csellistákból álló 2Cellos vagy épp az amerikai The Piano Guys.

A sötét lovag – Felemelkedés fő témájának előadásában közreműködik a híres amerikai hegedűs és előadóművész Lindsey Stirling. A Karib-tenger kalózai vad és féktelen főtémáját a The Piano Guys adja elő. A Gladiátor című film zenéjéből zongorára készült átiratot, melynek címe Gladiátor rapszódia, Lang Lang adja elő. Tony Scott Az utolsó esély című filmjének erőteljes fő témáját Till Brönner játssza trombitán. A nagyszerű Eredet című, szintén Christopher Nolan film legemblematikusabb zeneszámának előadásában a kínai-amerikai csellista, Tina Guo, Az oroszlánkirály Ez a föld című számában Amy Dickson ausztrál szaxofonos működik közre. A Gladiátor filmhez Lisa Gerrard és Hans Zimmer által komponált Now we are free című dalt a nagyszerű brit énekesnő, Leona Lewis adja elő. Az acélember Repülés című zeneszámát a két virtuóz zenész, Lang Lang és Maxim Vengerov interpretálásában hallgathatjuk meg. Szintén Maxim Vengerov működik közre Az őrület határán egy zenei részletének előadásában. Wibi Soerjadi készítette el a Gladiátor című film harci jelenete alatt elhangzó zene zongorára készült átiratát. A virtuóz zongoradarabot az örmény származású Khatia Buniatishvili adja elő. A horvát csellistákból álló 2Cellos az Eredet című film zenéjének egy részletét adja elő. A Csillagok között zenéjének részletében a londoni Temple Church orgonáján közreműködik Roger Sayer. Az albumon a Czech Philharmonic Orchestra játszik Gavin Greenaway vezényletével.

Tracklist:
01. The Dark Knight Rises: Main Theme
02. Themes from Pirates of the Caribbean
03. Gladiator Rhapsody
04. Crimson Tide: Main Theme
05. Inception: Time
06. The Lion King: This Land
07. Gladiator: Now We Are Free
08. Man of Steel: Flight
09. The Thin Red Line: Light
10. Gladiator: The Battle Scene
11. Inception: Mombasa
12. Interstellar: The Docking Scene


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.10.20