2821
Anna Gavalda: 35 kiló remény
Berente Erika ajánlata

anna-gavalda-35-kilo-remenyGrégoire 13 éves francia kamaszfiú. Utálja az iskolát, reggelente gyomorgörccsel ébred, képtelen a tanulásra koncentrálni, „nincs köze az egészhez”. Nem véletlen azonban, hogy egyik tanárnője ezt írja bizonyítványába: „A feje fogékony, a keze angyali, a szíve óriási. Nem csekélység!”. Grégoire alkotó ember, sziporkáznak agyából az új ötletek, énekelnek a kezében a szerszámok, született ezermester.

Léon papa sufnija az a hely, ahol igazán boldog tud lenni. Léon papa az, aki mindig megérti, kiáll mellette, s akit teljes szívéből szeret. Második bukása után új iskolába kerül, ahol idomul a többiekhez, elveszti érdeklődését minden iránt, felhagy a barkácsolással is. Az otthon melege is kihűlni látszik, szüleinek házassága válságba kerül. Innen már nincs lejjebb, lépni kell. Léon papa közbenjárásának hála, egy bentlakásos műszaki iskolába kerül, hogy magára találjon. 

Melegen ajánlom a kötetet mindenkinek, aki kamasz gyereket nevel, vagy azoknak, akik már elfelejtették, milyen is volt tizenévesnek lenni.


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.10.17