1417
Musical: Jekyll & Hyde
Molnár Zoltánné ajánlata

jekyll-es-hydeA Robert Louis Stevenson Jekyll és Hyde című világhírű regényéből készült musicalt óriási sikerrel játszották világszerte, így hazánkban is. A valós történeten alapuló mű, majd az alkotói szabadsággal hozzáadott fikció izgalmas és ijesztő kérdést boncolgat, ma is tudományos vita folyik a tudathasadásos vagy többszörös személyiség valóságáról. A téma thriller a javából: meddig tart a jó és hol kezdődik a rossz, s vajon mindenkiben ott van-e ez a kettősség, akár egy puskaporos hordó?

A történet megihlette Frank Wildhorn zeneszerzőt és Leslie Bricusse szövegírót, közös munkájuk eredményeképpen pedig elkészült egy fantasztikus dalokkal teli, dinamikus és horrorisztikus musical, amelynek magyar szövege Valla Attila munkáját dicséri.

A CD-n kiadott album a musical teljes zenei anyagát tartalmazza, melynek hallgatása közben kibontakozik és érthetővé válik az egész történet. A lágy érzelmektől és az „őrültségtől” forrongó vad dallamok váltakoznak egymással, fűszerezve pergős, vidámabb hangvételű betétekkel. A musicalt kedvelő hallgatók az érzelmek kavalkádját élhetik át, s hogy teljes legyen az élmény, arról a korongon hallható főszereplők, Molnár László (Jekyll/Hyde), Janza Kata (Lucy), Tunyogi Bernadett (Emma) és Makrai Pál (Utterson) gondoskodnak.


Tracklist:

Első felvonás
01. Nyitány
02. Örök éjjel
03. Álarc
04. Keresem az igazit
05. Látszat
06. A kézfogó
07. Fogadj el!
08. Így fogadj el!
09. Engedj el…
10. Külváros
11. Férfi kell!
12. A laboratóriumban
13. Eljött a perc
14. Az átváltozás
15. Élek!
16. Sose sírhatsz, ha fáj…
17. Egy perc boldogság
18. Túl szép…
19. Edward Hyde

Második felvonás
20. Gyilkos, gyilkos!
21. Álom volt talán…
22. Egy szív, egy lét
23. Vágyom rád
24. Ördögi tánc
25. Álarcosbál
26. Elnyel az éj
27. Egy új élet
28. Lucy halála
29. Párbaj
30. Mint egy árnyék
31. Búcsú


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.10.13