1164
Eleanor H. Porter: Miss Billy
Csonkáné Horváth Éva ajánlata

eleanor-h-porter-miss-billy„Billy Nielson tizennyolc éves volt, mikor nagynénje váratlanul meghalt. Miss Benton nevelte őt csecsemőkora óta, és most halálával Billy teljesen magára maradt, család és támasz nélkül.” Így kezdődik Eleanor H. Porter bájos regénye a szokatlan nevű vagyonos, ifjú hölgyről, akit apja gyermekkori barátjáról Williamről neveztek el.

Arról a William Henshaw nevű üzletemberről, aki két agglegény fivérével, a zenész Cyrillel és a festő Bertrammal él együtt a Stratának nevezett Beacon Streeti házban. Tőle kér segítséget és otthont Billy egy négy oldalas levélben, bár sohasem találkoztak. A Henshaw-házat úgy éri a hír, mint derült égből villámcsapás, de William – aki felesége és fia halálát még mindig nem heverte ki – szilárdan elhatározza, hogy magához veszi barátja „fiacskáját”, s ebben fivérei sem gátolhatják meg. Megtörténnek az előkészületek Billy fogadására – mókás, ahogy csupa fiús dologgal rendezik be a szobát, a kínai szakács Dong Ling a konyhában főz, Pete a főkomornyik lázasan takarít, felforgatják szinte az egész házat. William Henshaw a várt fiú helyett – legnagyobb megdöbbenésére – egy cserfes, ám gyönyörű fiatal lányt talál a vasútállomáson. S kezdődik a tévedések, félreértések sorozata. Kate, a Henshaw-fivérek húga is közbelép időnként, és mindent összezavar.

A regény végére szerencsére minden bonyodalom megoldódik, s ki-ki a megfelelő párjához kerül. A Miss Billy című könyv a Könyvmolyképző kiadásában a Lányszoba sorozatban jelent meg. Rendkívül üde olvasmány, ajánlom 10 éves kortól 99 éves korig!


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.09.12